ATI T5-rör

Coral Plus (C+)

coralplus crop

Coral Plus är ett det nuyaste vita röret i ATIs uppställning. Det ger en mixa av ca 50% B+, 40% ABS och 10% P+. Det fungerar således ensamt över mindre korallkar, men kombineras med fördel med B+, P+ och Actinic efter personliga preferenser.

Det höga blå innehållet gör detta till ett bra rör att kobinera med Blue Plus om tillväxt står i fokus eller om man föredrar en något kallare färgton.

Färgtemperaturen ligger runt 15-16 000 K

bulbs_chart_coralplus_large

Blue Plus (B+)

blueplus crop

Den verkliga hörnstenen för alla revkar. Ger enorma mängder ljus i spektrat 420-460 nm som ju krävs för de flesta korallers tillväxt och utfärgning.

Revkar bör ha minst 50% Blue Plus i ljuskonfigurationen

bulbs_chart_blueplus_large

Purple Plus (P+)

purpleplus crop

Purple Plus är ett fullspektrum-rör, men de röda och blå komponenterna är dominanta för att framhäva röda, rosa och lila färger.

Används som komplementrör till en normal vit/blå uppställning, eller i ungefärligt förhållande 1+3 tillsammans med B+ för att få en riktigt kraftfull korallkonfiguration som framhäver färger och står för en fantastisk tillväxt.

bulbs_chart_purpleplus_large

Actinic

actinic crop

Violett rör med riktigt smalt spektrum som ligger med sitt maximum på 421 nm. Maximerar flourescens och används i kombination med övriga rör eller till MH-lampor.

bulbs_chart_trueactinic_large

Aqua Blue Special (ABS)abs crop

ABS är ett vitt rör med en färgtemperatur motsvarande ca 15000 K. Fungerar bra i kombination med B+, Actinic och P+ eller ensamt om en vitare ljusbild önskas i rena fiskkar.

Röret har en kraftigare grön ton vilket ger en naturlig färgåtergivning.

bulbs_chart_aquablue_large

Tips på T5-rörkombinationer

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *